Data en kennis voor en over elk lokaal bestuur

Meer dan 150.000 Vlamingen namen in het najaar van 2020 deel aan de burgerbevraging Gemeente-Stadsmonitor. Ze gaven hun mening over allerlei thema’s die spelen op lokaal niveau. Deze grootschalige bevraging levert voor iedere gemeente en stad een uniek beeld op over wat de inwoners belangrijk vinden. Het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) bundelt de resultaten van de bevraging met data uit andere bronnen tot de Gemeente-Stadsmonitor. De nieuwe editie is nu verschenen.

Maar wat is de Gemeente-Stadsmonitor precies? En wat maakt dit zo'n uniek en bijzonder instrument? Hilde Schelfaut, projectleider van de Gemeente-Stadsmonitor, geeft een woordje uitleg. Samen met heel wat collega’s van ABB bouwde zij aan een uniek data- en kennisplatform voor - en over - elk lokaal bestuur.

Lees het volledig interview op de website van het Agentschap Binnenlands Bestuur.