Jouw gemeentescan

Het PDF-rapport 'Jouw gemeentescan' brengt jouw gemeente in beeld aan de hand van 178 kernindicatoren. Naast het uitgebreide rapport met grafieken en kaarten is er ook een samenvattend rapport beschikbaar.

In 'Jouw gemeentescan' wordt de gekozen gemeente standaard vergeleken met het Vlaamse Gewest. In de interactieve toepassing kan je vergelijken met om het even welke benchmark. Op vraag van onze gebruikers bieden we nu ook rapporten aan met de provincie als benchmark. Op de pagina 'Centrumsteden' is er voor de dertien centrumsteden bovendien een rapport beschikbaar met het gemiddelde van de centrumsteden als benchmark.

Deze rapporten worden driemaandelijks geactualiseerd, De cijfers worden up-to-date gehouden op basis van de publicatiekalender, die aangeeft wanneer we een update voor een indicator ontvangen van onze bronleveranciers.

Het uitgebreide rapport telt zo'n 210 pagina's (33 MB), het samenvattende rapport telt 18 pagina's (2 MB).

Hoe scoort jouw gemeenten ten opzichte van andere gemeenten?

Op vraag van onze gebruikers bieden we extra Excel-bestanden aan die aangeven hoe jouw gemeente scoort ten opzichte van de andere gemeenten. Alle Excel-bestanden bevatten bovenaan filters, zodat je selecties kan toepassen.

- rangschikking register-indicatoren (16 MB)
- rangschikking survey-indicatoren (6 MB)

De Excel-bestanden per indicator kan je intussen nog steeds terugvinden via het overzicht van indicatoren. Je kan ook per thema alle data downloaden in Excel.

 

Een presentatie op maat voor jouw gemeente

Wil je een presentatie op maat van jouw gemeente opstellen? Wij helpen je graag op weg. Voor een selectie van indicatoren hebben we grafieken uitgewerkt, die eenvoudig in een PowerPoint-presentatie kunnen worden gezet.

Je kan hiervoor gebruikmaken van:
- grafieken voor jouw gemeente in een Excel-bestand (XLSX, 38 MB);
- PowerPoint-presentatie met sjabloon voor een presentatie op maat van jouw gemeente (PPTX, 7 MB). De grafieken haal je uit het Excel-bestand.

Hoe werkt het? Selecteer in het Excel-bestand eenmalig je gemeente uit de lijst (werkblad ‘Selecteer je gemeente’). De grafieken voor jouw gemeente verschijnen vervolgens automatisch in de andere werkbladen.