Bezoek bos, park, groenzone in eigen of andere gemeente

Burgerbevraging
Aandeel van de inwoners dat het afgelopen jaar minstens één keer een bos, park of groenzone bezocht in de eigen gemeente/stad of in een andere gemeente/stad.
persoon
De tellers werden berekend op basis van 3 antwoordcategorieën: 'Nooit', 'Tot 12 keer (in 2020 samenvoeging van '1 tot 6 keer' en '7 tot 12 keer')', 'Meer dan 12 keer'. Daarnaast wordt ook de categorie 'Niet aanwezig in mijn gemeente/stad' in beeld gebracht.
Iedereen die antwoordde op de vraag werd in de noemer opgenomen.
Vraagstelling survey
Hoeveel keer bezocht je het afgelopen jaar in jouw gemeente/stad ... een park, bos of groenzone? Antwoordmogelijkheden: 'Niet aanwezig in mijn gemeente/stad', 'Nooit', '1 tot 6 keer', '7 tot 12 keer', 'Meer dan 12 keer'.
Hoeveel keer deed je het afgelopen jaar één van de volgende activiteiten in een andere stad of gemeente? Noteer enkel de gemeente waar je het meest bent geweest. Wandelen in een bos, park of groenzone, of in het groen. Antwoordmogelijkheden: 'Nooit', '1 tot 6 keer', '7 tot 12 keer', 'Meer dan 12 keer'. 'In welke andere stad of gemeente deed je dit meestal?'
Burgerbevraging Gemeente-Stadsmonitor, Agentschap Binnenlands Bestuur
voorjaar 2024