Betalingsmoeilijkheden energie en water

Type
Burgerbevraging
Definitie
Aandeel van de inwoners dat behoort tot een huishouden met betalingsmoeilijkheden dat het afgelopen jaar elektriciteit, water, gas of stookolie niet (op tijd) kon betalen.
Eenheid
persoon
Ratio
procent
Teller
In de teller werden diegenen opgenomen die antwoordden met 'Ja, het is al eens voorgekomen dat de rekening niet (op tijd) kon betaald worden'.
Noemer
Iedereen die antwoordde op de vraag werd in de noemer opgenomen, uitgezonderd de respondenten die voor alle items in de categorie 'Weet niet/niet van toepassing' zitten. Indien dit om een omvangrijke categorie gaat, wordt hun percentage meegegeven bij 'Opmerkingen bij de kwaliteit'.
Vraagstelling survey
Is het gedurende het afgelopen jaar voorgekomen dat jij of een andere persoon van het gezin één of meer rekeningen niet (op tijd) kon betalen om financiële redenen (dus niet vergeten)? Rekening van elektriciteit / water / gas / stookolie. Antwoordmogelijkheden: 'Neen, dat is het afgelopen jaar niet voorgekomen', 'Ja, het is al eens voorgekomen dat de rekening niet (op tijd) kon betaald worden', 'Weet niet/niet van toepassing'
Bron
Burgerbevraging Gemeente-Stadsmonitor, Agentschap Binnenlands Bestuur
Laatste jaar beschikbaar
2020
Aanlevering volgende update
voorjaar 2024

Download de Excel dataset voor deze indicator