Communicatiepakket op maat van jouw lokaal bestuur

Wil je communiceren over de resultaten van de Gemeente-Stadsmonitor in jouw gemeente of stad, maar weet je niet waar te beginnen? Het online Gemeente-Stadsmonitor communicatiepakket is bedoeld om lokale communicatiediensten en pers te ondersteunen in het snel vinden van communicatiemateriaal. Je vindt er directe links naar rapporten en beeldmateriaal, maar ook sjablonen voor sociale media.

Ontdek hier het communicatiepakket en ga ermee aan de slag!

 

Snel overzicht van de cijfers voor jouw gemeente of stad

Selecteer hieronder jouw gemeente of stad voor een PDF-rapport met cijfers over je gemeente.

Het samenvattende rapport (18 pagina's, 2 MB) geeft voor alle indicatoren het meest recente cijfer in overzichtelijke tabellen per thema. Het uitgebreide rapport (210 pagina's, 33 MB) beschrijft alle indicatoren aan de hand van grafieken en kaarten.
Persbericht

3 op de 4 inwoners zijn tevreden over hun gemeente of stad. De meest fiere burgers wonen niet alleen in Brugge, maar ook in Koekelare, Zutendaal en Knokke-Heist. De bestuurders van Vorselaar, Glabbeek, Herne, Knokke-Heist, Zuienkerke en Leuven genieten het meeste vertrouwen. Verkeersveiligheid is voor heel wat Vlamingen nog een issue, al zien we wel een positieve evolutie bij de schoolverplaatsingen. Inwoners uit de centrumsteden leven milieubewuster en we hebben in 2020 meer gesport.

Het zijn enkele resultaten uit de Gemeente-Stadsmonitor van het Agentschap Binnenlands Bestuur waarin we onder meer peilen naar de tevredenheid van de inwoners doorheen verschillende beleidsthema’s die de leefkwaliteit in de gemeente beïnvloeden.

Klik door om het volledige persbericht te lezen dat werd verstuurd naar aanleiding van de lancering van de nieuwe Gemeente-Stadsmonitor.

 

Beeldmateriaal

Video's

Wat is de Gemeente-Stadsmonitor? (algemene video, lange versie)
Wat is de Gemeente-Stadsmonitor? (algemene video, korte versie)

Tevredenheid over lokaal bestuur (teaser)
Tevredenheid over communicatie door lokaal bestuur (teaser)
Natuur- en groenvoorzieningen in jouw gemeente of stad (teaser)
Sportvoorzieningen in jouw gemeente of stad (teaser)

Wat kan je vinden op onze website? (demo)
Opname van het lanceringsevenement

Logo's

 

Sociale media sjablonen

De sociale media sjablonen van ABB kan je toepassen op jouw gemeente of stad.

In onze communicatie op sociale media gebruiken we (@ABB_Vlaanderen) de volgende hashtags: #GSM21 en #GemeenteStadsmonitor.

 

Vragen

Heb je inhoudelijke vragen? Contacteer het projectteam van de Gemeente-Stadsmonitor.

Heb je vragen over communicatie? Contacteer het communicatieteam van ABB.